The Doors: от другата страна (2007)
Front Cover Book Details
Author
Джери Хопкинс
Дани Шугърман
Genre Biography
Publication Date 2007
Format Hardcover
Publisher Издателство Махалото
Plot
ДЖЕЙМС ДЪГЛАС МОРИСЪН сам създава своите демони. Той е певец, философ, поет, бунтар, брилянтен, харизматичен и посветен търсач, отхвърлил всяка форма на контрол и пренебрегнал всички условности. Изпробвал „границите на реалността, просто за да види какво ще се случи“. Вокал на The Doors, една от най-успешните групи на 60-те, в своите пърформанси Джим Морисън преплита театър, философия и политика, нарушавайки всички правила на и зад сцената, непрестанно пришпорвайки огромната си публика да премине през дверите на възприятието, да се освободи от условностите, да намери себе си.

ОТ НЕГОВОТО РАЖДАНЕ във Вирджиния през 1943 г. до смъртта му в Париж почти 28 години по-късно, представяме ви откровената, завладяваща и безкомпромисна история на поета-шаман Джим Морисън, оставил незаличима следа в душите и умовете на поколения и, който вълнува и до днес. Това е историята на Кралят на Гущерите – екзестенциалното пътуване на Джим, за да включи в жизнения си опит вездесъщността на неизбежната смърт.

В КНИГАТА СА ВКЛЮЧЕНИ и над 70 фотографии, които оформят паралелен разказ. Освен снимки на Джим Морисън ще видите и кадри от концертите на The Doors – агония в ритъма на танца на войната и възбуждаща интимност – доближаващи се толкова до преживяването на шамански ритуал колкото рок публиката въобще някога е виждала.

ЕДИНСТВЕНО в българското издание ще намерите пълната дискография на The Doors до 2007 г., както и превод на някои от най-известните песни на групата „The End”, „Riders On The Storm“, „When The Music's Over“. Ще видите и текстът на „L.A. Woman“, написан собственоръчно от Джим Морисън.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 551
Read It Yes
Product Details
First Edition No
Rare No