Десетата зала (2011)
Front Cover Book Details
Author
Глен Купър
Publication Date 2011
Format Softcover
Publisher ИК Бард
Plot
Една „случайна” смърт следва друга...
Някой е готов на всичко, за да запази загадката на Десетата зала!

Зад стар библиотечен шкаф в манастира Руак в провинциална Франция е открит средновековен ръкопис. Силно пострадал, той е изпратен в Париж за реставрация и специалистът по история на литературата Юг Пино започва да разчита зашеметяващия текст от 14. век. Ръкописът разказва невероятната история за изрисувана пещера и за скритите в нея тайни. Приложена е и примитивна карта, показваща местоположението на пещерата недалеч от манастира. Заинтригуван, Юг се обръща за помощ към археолога Люк Симар и двамата тръгват да търсят мястото.

Когато откриват огромната мрежа праисторически зали дълбоко в скалите, те осъзнават, че са се натъкнали на нещо изключително. А в самото дъно на лабиринта се намира най-изумителната зала точно както е описана от средновековния монах. Двамата организират експедиция с екип специалисти. Но когато започват да разбулват древните тайни на пещерата, Симар и Пино се озовават в центъра на опасна игра. Една „случайна” смърт следва друга. И сякаш някой е готов на всичко, за да запази загадката на Десетата зала.

Като сценарист, Глен Купър обича да мисли за всичко в три действия. Досега животът му протича точно по този начин. Завършва медицина, като едновременно специализира и археология. Медицинската практика бързо го разочарова и той се заема с клинични изследвания. Няколко години ръководи малка биотехнологична компания, която се разраства и накрая е погълната от една от „акулите” в тази сфера. Така започва третото действие. Вместо да играе голф като повечето мениджъри, Глен Купър започва да пише сценарии в свободното си време и посещава по-голямата част от курсовете на филмовия департамент в Бостънския университет. След това основава независима филмова компания. Последният му сценарии „Библиотеката на мъртвите” прераства в книга, която постига зашеметяващ успех и е продадена в 23 държави. Вече е написал и втория си роман „Книга на душите”. Глен Купър е име, което заслужава да се следи!
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 766
Read It Yes
Product Details
Series Кралете на Трилъра
First Edition No
Rare No
Credits
Translator Венцислав Божилов