Москва не вярва на сълзи (2006)
Front Cover Book Details
Author
Валентин Черних
Publication Date 2006
Format Softcover
Publisher НСМ МЕДИА
Plot
Една красива, малко тъжна и може би носталгична и старомодна история, каквато е всяка голяма и истинска любов.

Една епична сага за възхода и залеза на съветската империя, разгледана през погледа на три жени, всяка от тях – устремена към щастието си.
Една приказка за любовта, белязана от драматизма на епохата, но неподвластна на политиката и времето.
Романът, който е нецензурираната версия на култовия филм, по ирония на съдбата се появява едва през 2005 г., за броени месеци достига 1 милион тираж в Русия, а правата му са изкупени по цял свят..

Помните ли магнетичното очарование на филма? Историята за трите момичета от провинцията, които идват в Москва, за да търсят щастието си, покори сърцата на милиони зрители, спечели “Оскар” и още куп награди, които й отредиха почетно място в златния фонд на киното.
Антонина, най-обикновената сред тях, сякаш най-лесно намира мечтания пристан в семейството си.
Людмила, най-напористата и опърничавата, съзнателно и целенасочено издирва перспективен съпруг и се омъжва за хокейната звезда Гурин, но той се пропива, а тя продължава да търси принца на мечтите си. И го намира в необичайния образ на Еровшин, генерал от КГБ, който й разкрива задкулисните интриги на кремълската върхушка, и с когото след 20-годишна любовна връзка заживяват заедно.
А третата – Катерина, главната героиня, сама отглежда дъщеря си след мимолетната й връзка с московския плейбой Рудолф Рачков и прави шеметна кариера, но най-неочаквано на 40-годишна възраст безпаметно се влюбва.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 902
Read It Yes
Product Details
First Edition No
Rare No
Credits
Translator Любомир Чолаков