Ужасно силно и адски близо (2008)
Front Cover Book Details
Author
Джонатан Сафран Фоер
Publication Date 2008
Format Softcover
Publisher Унискорп
Plot
В смешно, нежно, трагично и изящно построения роман на Фоер се развихрят закачливо-неудържимото детско въображение и пронизителната болка. Оскар е едва деветгодишен, когато се сблъсква с катастрофалността на съвременния свят, но доказва своята неповторимост. Преждевременно помъдрялото момче се опитва да разплете загадката, завещана от баща му, загинал в атентата на 11 септември. Книгата е роман загадка, където рисунките и снимките са невероятно авторово хрумване за несловесно изразяване на мисли и чувства.

Джонатан Сафран Фоер е роден през 1977 г. Завършва философия и литература в Принстънския университет, където получава много награди от конкурси по художествено писане. Работи като асистент в морга, продавач в бижутериен магазин, учител по математика, архивар. Негови разкази се публикуват в списания и вестници. Първият му роман излиза през 2002 г. и е истинска сензация. Преведен е на 15 езика, първоначално е разпродаден в половинмилионен тираж и е филмиран. "Ужасно силно и адски близо" има още по-голям успех. Той е световен бестселър, а филмовите правата са закупени от Warner Brothers. Младият писател притежава завидна колекция от литературни награди.

"Ужасно силно и адски близо" оправдава всички възлагани му надежди. В него има амбиция, виртуозно изпълнение, главоблъсканици, но основното е как е изобразен осиротелият Оскар – невероятна проницателност. Силните емоции наистина разтърсват. Забележително литературно постижение."
Салман Рушди
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 904
Read It Yes
Product Details
First Edition No
Rare No
Credits
Translator Михаела Михайлова