Денят на трифидите (1982)
Front Cover Book Details
Author
Джон Уиндъм
Publication Date 1982
Format Softcover
Publisher Книгоиздателство Георги Бакалов - Варна
Plot
Джон Уиндъм създава "Денят на трифидите" през 1951 г. Днес, 54 години по-късно, тази страховита история се е превърнала в научнофантастична класика, за която лондонският "Таймс" пише, че "притежава целия реализъм на ясно осъзнат кошмар".
Бил Мейсън заради травма е с превръзка на очите и пропуска най-зрелищния метеоритен дъжд, падал някога над Англия. На следващия ден сваля превръзката и с ужас установява, че хиляди слепци се скитат по улиците. Скоро среща Джозела, друга щастливка съхранила зрението си. Двамата напускат града, осъзнали, че безопасният и така добре познат само допреди 24 часа свят, завинаги е изчезнал. Апокалипсисът бавно, но сигурно напредва с Трифидите - странни растения, появили се на различни места по Земята. Трифидите достигат над два метра, измъкват корените си от почвата, ходят и убиват човек само с един светкавичен замах на отровните си пипала.
И все пак, "Денят на трифидите" не е роман на ужасите, а мъдро предупреждение за риска, който крие всяка самонадеяна човешка безотговорност.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 923
Read It Yes
Product Details
Series Библиотека Галактика
First Edition No
Rare No
Credits
Translator Правда Митева
Cover Artist Текла Алексиева