Да пропуснеш Коледа (2001)
Front Cover Book Details
Author
Джон Гришам
Publication Date 2001
Format Softcover
Publisher Обсидиан
Plot

"Да пропуснеш Коледа" разказва историята на разумно пестеливия, Лутър Кранк, който убеждава своята съпруга тази година да се откажат от традиционната /да се разбира - разоряваща/ семейна Коледа и точно на 25 декември да тръгнат на пътешествие до Карибите. За голямо разочарование на семейство Кранк, идеята да пропуснат Коледа, с цялото пазаруване, служебни партита и украса, се оказва далеч не толкова лесна.

Американският издател на Джон Гришам коментира: "Страхотен момент за издаването на нещо такова - весела и съдържателна история, която действа освежаващо."

Агентът на Гришам споделя, че историята е с оригинален произход. "Предисторията започна преди няколко години" - казва той. "Джон и аз водехме разговор по телефона късната есен, когато обикновено е свършил с ръкописа и предстоят предколедни седмици, изпълнени с много напрежение и работа. Той обикновено казваше: "Защо просто не пропуснем Коледа?!" Имам четири деца и се е случвало да споделям с него какъв кошмар са за мен и съпругата ми тези предколедни месеци. Всеки път той повдигаше темата и тази наша закачка си стана традиция, докато един ден не ме изненада с извънреден ръкопис. Когато го зачетох, щях да падна от стола - Джон беше превърнал всичко в една страхотна свежа коледна приказка."
"Да пропуснеш Коледа" /първоначален тираж за Америка - 1,5 милиона/ е второто "отклонение" на именития писател от адвокатските трилъри, непосредствено след тазгодишния му роман "Бялата къща". Това е по-скоро съвпадение отколкото закономерност, според самия автор, който е подготвил за своите почитатели поредния съдебен трилър за догодина.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 939
Read It Yes
Product Details
First Edition No
Rare No
Credits
Translator Здравка Славянова
Cover Artist Николай Пекарев