Да играеш за пица (2008)
Front Cover Book Details
Author
Джон Гришам
Publication Date 2008
Format Softcover
Publisher Обсидиан
Plot
Звездите на американския футбол имат всичко - слава, пари, обожанието на феновете, любовта на мажоретките, уважението на медиите. Рик Докъри, трети куотърбек на кливландските "Браунс", е на път да си извоюва място сред тях, но един злощастен негов пас изхвърля отбора му от надпреварата за "Супербоул", а самият той се превръща в посмешище. Всички отбори отказват да имат нещо общо с него, а Рик, за съжаление, може само да играе футбол. И когато личният му агент най-неочаквано му предлага място на първи куотърбек, той веднага приема да играе. Но къде? В отбора на "Пантерите" от... Парма, Италия.
Да, в Италия се играе американски футбол - под някаква форма - и пармските "Пантери" отчаяно се стремят да привлекат играч от НФЛ в редиците си. И така, Рик се съгласява да оглави тима им поне докато се появи по-добра оферта, и тръгва за Италия. Никога не е бил в Европа, не знае нищо за Парма, не говори нито дума италиански. Страната на операта, хубавите вина, невероятно малките коли и прекрасните жени определено има с какво да го изненада. Приключението на един американец в Европа едва сега започва.

"Още една точка за Джон Гришам. Любимият разказвач на Америка отново ни сюрпризира с една очарователна и смешна история за сблъсъка на две култури, два свята и, в крайна сметка, два вида отношение към живота."
Ю Ес Ей Тудей
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1043
Read It Yes
Product Details
First Edition No
Rare No
Credits
Translator Веселин Лаптев