Човекоядците от Кумаон (1968)
Front Cover Book Details
Author
Джим Корбет
Publication Date 1968
Format Hardcover
Publisher Земиздат - София
Plot
В началото на 20 век проблемът с тигрите-човекоядци е изключително сериозен. Джим Корбет превръща лова на тези животни в своя мисия. Между 1906 и 1941 година известният ловец убива 12 леопарда и тигри-човекоядци. А броят на жертвите, убити от тези животни – жени, деца и мъже, надхвърля 1500 човека.

В продължение на години животът на Джим Корбет е бил на границата със смъртта, десетки пъти се е оказвал на сантиметри от лицето на разярен тигър, изживявал е болести, студени и безсънни нощи в клоните на някое дърво, глад и мъка в очите на близките на убити хора. Един живот, който може да бъде описан като безразсъдно приключение.

"Човекоядците от Кумаон" е световен бестселър, преведена на повече от 30 езика и до днес книгата остава на челно място в класациите на почитателите на този тип романи. Специфичният стил на разказа и вплетените лични истории правят историята много жива и въздействаща. А картините от живота на местното индийско население ни правят преки свидетели на един непознат и далечен свят и описват по неповторим начин борбата за оцеляване между човека и дивите животни.

"Имаше случаи, когато животът ми висеше на косъм, когато празната ми кесия и болестите, вследствие от дългото напрежение и излагане на опасност, правеха живота ми труден, но ще се чувствам богато възнаграден за всичко, стига моето ловуване да е спасило поне един човешки живот."
Джим Корбет

Днес националният парк "Джим Корбет" в Индия е един от най-посещаваните от любителите на дивата природа и нейните обитатели.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1189
Read It Yes
Product Details
First Edition No
Rare No
Credits
Translator Здравко Стайков
Translator Борис Паланков